Opties Ziggo

Vanaf donderdag 12 april 2012 worden er op Euronext Liffe opties op het aandeel Ziggo geïntroduceerd. U kunt vanaf dit moment handelen in deze opties via o.a. Binck. Het optie symbool is ZGO. Verder gelden de gebruikelijke contract specificaties.


Onze ervaring met nieuwe optiefondsen is wel dat het moeilijk in te schatten is wat de volatiliteit van de opties zal zijn. De eerste dagen zal het een beetje aftasten worden welke prijzen de marketmakers gaan hanteren. In het algemeen is het vaak niet verstandig om out of the money opties te gaan kopen.

In dit geval is het fonds al enige weken genoteerd, waardoor er al een iets betere inschatting over de beweeglijkheid kan worden gemaakt. Ook het dividend kan voor de langlopende opties een factor van betekenis zijn, getuige ook het volgende advies.
Kepler start het volgen van Ziggo met een buy-advies en een koersdoel van EUR27. De vooruitzichten voor de korte tot middellange termijn ogen sterk, stelt de analist, door de relatief sterke prestaties van kabel ten opzichte van DSL. Ook verwacht de analist een superdividend van EUR500 miljoen, of EUR2,50 per aandeel in 2014.

Geef een reactie