De Optiespecialist Aandeel van de Maand: Quantum Rare Earth Development

De Optiespecialist: Aandeel van de Maand: Quantum Rare Earth Development (QRE). Onderstaand een bijdrage van De Optiespecialist Leon van Dam. Belangrijk: dit is geen visie of aanbeveling van Optie Academy!

Quantum Rare Earth Developments
Quantum Rare Earth Developments

Vandaag wil ik (Leon van Dam, red.) een (m.i.) zeer kansrijk aandeel in de schijnwerpers zetten: Quantum Rare Earth Developments is bezig met het grootste Niobium project in Noord Amerika via haar 100% eigendom: Elk Creek, Nebraska.

Niobium is overal ter wereld te vinden. Echter, hoge concentraties komen slecht op een paar plekken ter wereld voor. En juist om die hoge concentraties is het allemaal te doen.

Per 2020 zal de vraag naar Niobium rond de 180,000 to 200,000 ton bedragen (180-200 miljoen Kg) per jaar. De maximale capaciteit van CBMM is 150,000. Anglo Americans Catalao kan 5,000 leveren. Iamgolds Niobec kan ook 5,000 leveren.

Quantum Rare Earth zou rond 8,000-10,000 ton kunnen opleveren: ongeveer 8-10 miljoen Kg en de bijdrage van QRE is gezien de alsmaar stijgende vraag zeer hard nodig.

Niobium?
————-

Het product waar het allemaal om gaat is Niobium en het heeft inmiddels erg veel toepassingen in de mondiale industrie. Niobium is cruciaal voor de ontwikkeling van zeer sterk staal voor bruggen en gebouwen, olie- en gaspijpleidingen, auto industrie, roestvrij staal, turbines etc. etc.
Zie via onderstaande link waar deze grondstof voor gebruikt wordt en hou voor ogen dat de vraag iedere dag toeneemt en dat het een zeer schaars product is/wordt: http://www.quantumrareearth.com/about-rare-earth-elements.html

Amerika heeft de laatste 50 jaar 100% van haar behoefte aan Niobium geimporteerd. De Verenigde Staten zien Niobium inmiddels als een strategisch metaal en is bezig voorraden aan te leggen om mogelijk bevoorradingsproblemen te voorkomen: het metaal is van een enorm economisch belang.

Quantum Rare Earth Development mikt er sterk op om de oplossing aan te dragen voor de strategische (en kritische) behoefte van o.a. Amerika voor de Amerikaanse staal- en luchtvaartindustrie, maar het project staat nog in de kinderschoenen. Er is voldoende Niobium gevonden met proefboringen, maar het ontginnen dient nog te beginnen.

Onderstaande video biedt meer inzicht in QRE

 

Waarom is QRE momenteel zeer interessant?
——————————————————————-

Zoals gezegd is Niobium zeer schaars en diverse grote staal- en mijnbedrijven schijnen in gesprek te zijn met het management van Quantum. Deze staalbedrijven vrezen zonder Niobium toevoer te komen zitten.

De overheid in Nebraska staat zeer positief tegenover Quantum, omdat het veel werkgelegenheid zal opleveren

Quantum gaat de concentratie Niobium niet zelf exploiteren. Ofwel komt er een buy-out, maar (meer) waarschijnlijk gaat men een Joint Venture aan met een mijnbedrijf en een staalbedrijf. Het mijnbedrijf zou dan de mijn exploiteren en heel het project financieren. Er zijn verschillende geinteresseerden om het project te begeleiden!

Nadeel:
Quantum heeft op dit moment weinig cash, maar het management is overtuigd dat er eventueel voldoende cash zal gevonden worden om de huidige onderhandelingen tot een positief einde te brengen.

QRE heeft momenteel de waarde van een zgn. penny stock, waardoor het mogelijk is om de aandelen als een soort van langlopende optiepositie te behandelen. Dit bedrijf wordt overall 100 x lager gewaardeerd wordt dan een sectorgenoot (IAMGOLD).

Quantum heeft een marktkapitalisatie van 11 miljoen Dollars: vergelijk dat met de intrinsieke waarde van concurrent Iamgold van 1,5 miljard dollars. (De capaciteit van QRE is daarbij groter, maar daarentegen is Iamgold al een flink stuk verder qua ontginning van haar mijnen)
Wanneer er een deal uit de bus mocht komen dan verwacht ik een stijging van enkele honderden procenten: Op termijn zijn er berekeningen die het aandeel op 3 tot 3,5 Dollar kunnen waarderen.

Disclaimer:
Zoals altijd is er nooit 100 procent garantie op succes. Dit is in mijn ogen een kansrijk aandeel en ik heb er zelf een redelijk grote positie in. Beleg met geld dat je absoluut kunt missen: geen boterham minder eten als de hele investering in het water mocht vallen!

Aandeel: Quantum Rare Earth Development
Symbol: QRE

Fondscode: 145802
ISIN-code: CA74766B1040
Laatste koers: CAD 0,13

De investering in bijvoorbeeld 10.000 aandelen bedraagt dan ongeveer 1.300 Canadese Dollars. (Ongeveer 1.025 euro)

Vriendelijke groeten,

Leon van Dam
www.optiespecialist.com

Als u interesse heeft in de diensten van De Optiespecialist, krijgt u 10% korting als u zich aanmeldt op www.optiespecialist.com en vermeldt dat u via Optie Academy bent gekomen.
P.S.: Ik blijf dit aandeel uiteraard op de voet volgen. Interessante ontwikkelingen zal ik dan ook geregeld melden.

 

 De Optiespecialist: Aandeel van de Maand: Quantum Rare Earth Development

Laat een reactie achter