AEX staat op crashpunt

De Amsterdamse beurs is vanochtend vlak geopend rond de 307 punten en noteert aan de onderzijde van de trading range tussen circa 314 en 304 punten.

De dalende trend vanaf medio maart is nog steeds intact, waarbij diverse gaps zijn gevormd, waaronder rond 322 op dagbasis en rond 315 punten op uurbasis.

PostNL staat aanzienlijk onder druk nadat topman Harry Koorstra per direct is afgetreden. Binnen de AEX zijn verder weinig verschuivingen, waarbij vooral de daling van SBM Offshore opvalt met een verlies van meer dan 1%. Vandaag staat de aprilexpiratie op het programma, wat voor de nodige beweeglijkheid kan zorgen. 

Wij zijn niet bijzonder positief gestemd ten aanzien van de beurs van de AEX laat een gevaarlijk klachtenpatroon zien binnen de dalende trend van de afgelopen weken. Op een bodem zouden zeker niet respecteren en zoeken juist sterke kandidaten.

Volgens ons liggen er grote kansen aan de shortzijde bij de ‘telecommer en kwel-sector’. Als we kijken naar de charts van Telefónica, KPN, en France Telecom dan kun je wel concluderen dat deze fondsen aan het crashen zijn.

Zo noteert France Telecom met een koers rond € 10 rond een all time low, terwijl de Telefónica ook op een meerjarig dieptepunt noteert. Dit zijn dus prachtige shortkandidaten.

We hebben nog een aantal posities lopen in april series waaronder DSM, AkzoNobel, Microsoft en we hebben natuurlijk nog steeds een positie in de S&P 500.

Deze posities zullen we gedurende dag gaan sluiten danwel door rollen en we zullen hiervan verslag doen op de website.

Voor de korte termijn zijn de volgende niveaus van belang voor de AEX. Aan de bovenzijde ligt er een weerstand rond 313,46 punten en aan de onderzijde een steunzone rond 304 punten. Zodra een van deze levels worden doorbroken en kan er met de richting van uitbraak worden mee gehandeld. Veel succes

Geef een reactie