Aandeel van de Week: Ziggo

Deze week zetten we Ziggo als Aandeel van de Week in de schijnwerpers. Ziggo is één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van glasvezelkabel TV, aangevuld met internet, radio en telefonie. Sinds een jaar is dit aandeel beursgenoteerd.

Ziggo Weekly
Ziggo Weekly

De winstmarges zijn aantrekkelijk en er wordt een hoog dividend uitgekeerd. Daarbij heeft onlangs wereldleider Liberty Global ( die ook ooit een belang had in het in een ver verleden beursgenoteerde aandeel UPC) een 12,7% aandelenbelang genomen in Ziggo.

Tijdens onze Masterclasses Opties (&Trading) komt onder meer onze checklist om een trade te doen aan bod. Onderstaand een deel van deze checklist die fungeert als kapstok. Toegepast op Ziggo:

 

Ziggo Daily
Ziggo Daily

 

Checklist opzetten trades Optie Academy:

  1. Altijd de chart (grafiek) checken: wat is de trend? Check voortschrijdend gemiddelden (moving averages (ema’s)), zijn er gaps (koershiaten)? Noteer de steun- en weerstandsniveau’s.
  2. Ziggo trendeert op de daggrafiek duidelijk opwaarts, de m.a.’s (10,20,40, 47) zijn opwaarts gericht. Er is steun gevonden bij de lange m.a.’s, waarna het aandeel hard opveerde. Steun rond €25.5 en  daaronder een significante steun rond €24. Op €27 lag weerstand zijnde de high van oktober, wat vorige week werd doorbroken. We kunnen een pullback verwachten (reactie) op de recente forse stijging tot deze steun. Immers, ‘old resistance becomes support’. Significante weerstand vinden we pas richting €30.

 

2. Altijd met de trend meehandelen: b.v. positie innemen en bij breakouts positie uitbreiden. Een longpositie innemen als het aandeel terugvalt, of toch nu al rond €27 long gaan in anticipatie op een verdere stijging richting koersdoel €30.

3. Riskmanagement: kijken naar target en stoploss als visie onjuist blijkt te zijn. Inname longpositie op €27 dan stoploss onder €25,50 (onder m.a. 20) plaatsen. Risico is dan €1,50 versus winstpotentieel van €3 voor het aandeel. Koersdoel: €30.

4. Als je uit je positie wilt en moet: ga dan ook uit de markt en wacht niet tot het ‘ideale’ moment of dat je tot expiratie blijft zitten. Dus onder €25,50 deel van de longpositie afbouwen of alles sluiten. Op basis van deze checklist achten wij een longpositie in Ziggo kansrijk en verantwoord.

 

 

Ziggo 240 minutes
Ziggo 240 minutes

Haussestrategie covered call met opties Ziggo mogelijk

Op Ziggo zijn verhandelbare opties voorhanden. Aan de hand van de huidige situatie zouden we dus een haussestrategie opzetten met opties.

Uitgangspunten covered call:

–  Een belegging in aandelen met een hoog dividend, (hier slotdividend € 0,90)  welke bovendien geleidelijk stijgt, biedt beleggers op langere termijn een zeer goed rendement.

– In tijden van recessie dalen dividend aandelen gemiddeld minder in koers dan doorsnee aandelen.

–  De premie van kortlopende gedekt geschreven callopties biedt meer opbrengst in procenten dan callopties van dezelfde uitoefenprijs met een langere looptijd.  In dat geval kunt u namelijk vaker callopties gaan schrijven.

–   Om ook koerswinst te kunnen realiseren dient de uitoefenprijs van de calloptie iets hoger te liggen dan de huidige koers van het aandeel.

–   Het schrijven van opties levert in een periode met lage volatiliteit (bewegelijkheid) minder premie op dan in tijden met grote spanningen.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard aan u communiceren.

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en JanRobert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie Ziggo.. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

2 thoughts on “Aandeel van de Week: Ziggo

Geef een reactie