Aandeel van de Week: J.C. Penney in de aanbieding

J.C. Penney

Deze week zet OptieAcedemy we het noodlijdende J.C. Penney als Aandeel van de Week in de schijnwerpers. Er lijkt weer wat leven in de brouwerij nadat de koers van de Amerikaanse retailer de afgelopen 12 maanden is gehalveerd. Vrijdag schoot het aandeel meer dan 11% omhoog onder een zeer hoog volume en sloot op $17.

J.C. Penney tabel

Er werden meer dan 3 keer zoveel aandelen verhandeld dan het gemiddelde volume. Superbelegger/speculant George Soros ziet ook weer kansen in JCP en heeft een ‘belangetje’ van 7,8% genomen. De krachtige uitbraak kunnen we aanmerken als een katalysator voor verder stijgende koersen en hanteren een koersdoel van in eerste instantie $20 en vervolgens $25. Stop-loss plaatsen we onder $13,55.
J.C. Penney is een Amerikaanse retailer (soort Bijenkorf) met een marktkapitalisatie van circa $3,7 miljard wat niet bijzonder groot is. Je kunt zelfs artikelen naar Nederland laten verzenden. Voor meer informatie zie de website van J.C. Penney: http://www.jcpenney.com/

Profitable Options Trading

Onderstaand een filmpje over J.C. Penney’s turnover een aantal maanden geleden:

Tijdens onze Masterclasses Opties Advanced in Maarssen op zaterag 25 mei komt onder meer onze checklist om een trade te doen aan bod. Onderstaand een deel van deze checklist die fungeert als kapstok. Toegepast op J.C. Penney:

 

 

 

J.C. Penney Daily Chart
J.C. Penney

Checklist opzetten trades Optie Academy:

  1. Altijd de chart (grafiek) checken: wat is de trend? Check voortschrijdend gemiddelden (moving averages (ema’s)), zijn er gaps (koershiaten)? Noteer de steun- en weerstandsniveau’s.

 

J.C. Penney trendeert op de daggrafiek nog neerwaarts, maar de koers is vrijdag fors boven de m.a.’s (10,20,40, 47) uitgebroken, met een opwaarts koershiaat. Er is weerstand gevonden bij de m.a.’s. Steun ligt rond $13,55. Weerstand vinden we bij $20 zijnde een koershiaat van eind februari.

 

  1. Altijd met de trend meehandelen: b.v. positie innemen en bij breakouts positie uitbreiden.

Een longpositie innemen rond het huidige niveau van $17 achten wij kansrijk, aangezien er een bodempatroon is voltooid na de uitbraak. Stop-loss plaatsen we onder $13,55

 

  1. Riskmanagement: kijken naar target en stoploss als visie onjuist blijkt te zijn. Inname longpositie op $17,00 en stoploss onder $13,55 plaatsen. Risico is dan $3,45 versus winstpotentieel van $8, zijnde het tweede koersdoel van minimaal $25.

 

  1. Als je uit je positie wilt en moet: ga dan ook uit de markt en wacht niet tot het ‘ideale’ moment of dat je tot expiratie blijft zitten. Dus onder $13,55 afbouwen.

 

Op basis van deze checklist achten wij een longpositie (a la hausse) in J.C. Penney dus kansrijk en verantwoord.

 

Vrijdag, steeg het aandeel J.C. Penney dus flink. De katalysatoren? Een impuls van vertrouwen door George Soros, de legendarische financier, die een ‘passieve’ 7,8% belang in het bedrijf nam; een financiële regeling met Goldman Sachs (GS) die niet een aandelenbelang van de financiële onderneming bevatte.
Deze ontwikkelingen komen kort nadat het bedrijf van strategie veranderde, om terug te keren naar de oude verkoopbevorderende acties, die worden uitgevoerd door de benoeming van J.C. Penney ‘s oude CEO Ron Johnson.

Strategie werkte niet

J. C. Penny’s strategie heeft tot nu toe niet gewerkt. Het vorige kwartaal rapporteerde het bedrijf een groter-dan-verwachte daling van de kwartaalomzet op winkels die ten minste een jaar open was – het tweede achtereenvolgende kwartaal van zware verkoop verliezen sinds het veranderen van haar prijsstrategie afgelopen winter. Natuurlijk, de prijswijziging  die elimineerde verkopen via coupons voor alledaagse lage prijzen was een strategische fout die afkomstig is van een misverstand door de leiding van het verschil tussen de J.C. Penney en Apple winkels. Nu komt het bedrijf terug om deze fout te corrigeren. Zal dat nu wel werken?

 

Volgens ons is het antwoord: Ja. De strategie werkt voor andere retailers en ook voor J.C. Penney in het verleden. Daarom verdient het aandeel een nieuwe kans voor  iets  langere termijn, zeker op de huidige lage koers. De komende dagen zullen wij dan ook gaan kijken of er een passende optiestrategie kan worden opgezet in dit fonds.

 

Haussestrategie met opties J.C. Penney mogelijk
Op J.C. Penney (JCP) zijn goed verhandelbare opties voorhanden. Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een haussestrategie opzetten met opties. Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard aan u communiceren. Klanten die onze Optie Aanbevelingen volgen, krijgen de berichten uiteraard eerder.

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Diensten OptieAcademy

Masterclass Opties Advanced: 25 mei in Maarssen. Bij deze dagsessie voor gevorderden zullen diverse strategieën aan bod komen, waaronder butterflies, spreads, driepoten, straddles en strangles. Ook wordt aandacht geschonken aan Money Management en Technische Analyse en handelsstrategieën.

 

Deze masterclass op zaterdag (van 09:00 uur tot 17:00 uur) is geheel verzorgd, met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats. Wij bieden u deze dag aan voor €297,-. Aanbieding is geldig tot Koninginne dinsdag 30 mei 00:00 uur. Daarna prijs €100,- omhoog. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar tot maximaal circa 15 personen. Heeft u interesse? Diensten OptieAcademy

Testimonial van Peter Bartelds

De mannen van Optie Academy hebben overduidelijk kennis ter zake. Tijdens hun seminars wisselen ze praktijkvoorbeelden af met leerzame theorieën. Een beetje humor op zijn tijd zorgt ervoor dat mensen blijven opletten.

Ik kan de seminars van Optie Academy van harte aanbevelen, zowel voor de optieveteraan of het optiegroentje hebben ze opleidingen.

Uit alles blijkt dat het ‘no nonsens’ praktijkmannen zijn en ze brengen hun kennis op een goede wijze over.

Met vriendelijke groet,

Innodura

Taking care of durable energy

Peter Bartelds

 

T: 079-8891883

E: Peter@innodura.nl

W: http://www.innodura.nl/

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie J.C. Penney (JCP). De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

J.C. Penney

Geef een reactie