Aandeel van de Week: Galagapos

Galapagos

Goed nieuws testfase medicijn van biotechfonds Galapagos, dat het Aandeel van de Week is. Het begin van de eerste testfase met het middel GLPG1205 van Galapagos in samenwerking met Janssen Pharmaceutica is goed nieuws. “Maar het proces bevindt zich nog wel in een vroeg stadium”, aldus KBC.

Galapagos daggrafiek Optie Academy

GLPG1205 is een kandidaatmedicijn voor de behandeling van darmontsteking. Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een betaling op van €6,6 miljoen. KBC handhaaft het hold-advies en een koersdoel van €20.

Wij denken dat Galapagos nu uit de technische testfase kan komen en zeker door de uitbraak rond €15 is het aandeel beter komen te liggen. Wij durven het daarom aan om vast de markt te testen met een kleine haussepositie. Iets onder de €18 ligt echter wel al weerstand.

Vorige maand tikte Galapagos een low aan onder €14. Uit deze move blijkt dat een trailing stop (loss/profit) altijd moet! Of we aanbeland zijn bij het ultieme instapmoment, zal nog moeten blijken uiteraard, maar wij zouden op dit moment (koers rond €16,50) wel een kleine longpositie willen opbouwen. Dat wil zeggen, bijvoorbeeld 25% of 50% van de gewenste totale positie en bij verdere versterking van de trend, kunnen we dan de positie uitbreiden. Mocht Galapagos toch weer door zijn hoeven zakken, dan kunnen we met een kleine scheur in de broek er weer uit.

Daggrafiek Galapagos

Bovenstaande grafiek illustreert de volatiele koersontwikkeling van Galapagos. Het Belgische fonds is in 1 jaar tijd circa 33% gedaald. Meer info kun je vinden op de website van GLPG.

Met een strakke stop-loss onder de recente low rond €15 zou een zeer kleine longpositie kunnen worden opgebouwd. Voor een ritje naar €18 waarbij wel op een gap rond €17,50 wordt gestuit, wat voor weerstand kan zorgen.

Als de stijgende trend sinds eind juni wordt bevestigd door een stijging boven de recente highs, gaan we de long verder uitbreiden.

Galapagos uurgrafiek Optie Academy

 

Levels

Eerste weerstand: €17,5(gap)/ €18
Tweede weerstand: €20

Eerste steun: €14,9
Tweede steun: €14

 

Strategie Galapagos
Op Galapagos zijn helaas geen opties handelbaar. Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een kleine haussestrategie opzetten met opties.

 

Zodra wij een affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft een kleine positie in Galapagos. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Galapagos

2 thoughts on “Aandeel van de Week: Galagapos

Geef een reactie