Aandeel van de Week: Bankrate

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse Bankrate (tickersymbol RATE) als Aandeel van de Week gepresenteerd. De koers RATE is vanaf de low van vorig jaar rond $10 ruimschoots verdubbeld tot boven de $20.

OptieAcademy RATE
OptieAcademy RATE

Bovenstaande weekgrafiek illustreert goed hoe volatiel het fonds is: Rate kent diepe dalen (rond $10) en hoge pieken (rond $26). De koers is hard op weg richting de top van vorig jaar rond $23.Profiel RATE
Bankrate verzamelt en publiceert (online) alle denkbare informatie over personal finance. Het biedt de consument onafhankelijke en objectieve personal finance content, waaronder hypotheken, deposito’s, verzekeringen, creditcards, pensioenen, autoleningen en financiële planning.

Bankrate publiceert ook eigen originele en objectieve columns over personal finance om consumenten te helpen weloverwogen financiële beslissingen te kunnen nemen. Bankrate, dat een marktkapitalisatie heeft van $2 miljard, werd opgericht in 1993 en is gevestigd in North Palm Beach, Florida. Meer info kunt u vinden op de website van RATE.

Daggrafiek RATE

RATE OptieAcademy
RATE OptieAcademy

Op bovenstaande daggrafiek is de opwaartse ‘break-away gap’ duidelijk te zien tussen $17,50 en $19. De koers vloog richting $21,24 maar ondervond aldaar weerstand. Vorige week hebben wij voor onze OptieAanbevelingen abonnees aandelen gekocht op $19,65 en hebben er vervolgens calls op geschreven. We plaatsen een stop-loss onder $18 (het derde Fibonacci-retracement level gemeten vanaf de low rond $16 tot aan de high rond $21. We zetten in op een verdere stijging richting $23 à $26, zijnde de high van 2012.
Met een risico van $1,65 en een winstpotentieel van minimaal $3,35 is dit een prima risk/reward-verhouding (2 winst versus 1 verlies). Onderstaand zijn de belangrijkste steun en weerstandsniveaus te vinden. 

Eerste weerstand: $21,49
Tweede weerstand: $23,14
Eerste steun: $19,09
Tweede steun: $18,50

Optiestrategie RATE
Op RATE zijn opties voorhanden, die op de Amerikaanse optiebeurs verhandeld worden. Aan de hand van de huidige situatie hebben we vorige week een longstrategie aangereikt aan onze OptieAanbevelingen abonnees.

We hebben aandelen gekocht op $19,65 en een dag later daar gedekt callopties op geschreven. Vanuit deze basispositie kunnen we verder voortborduren. Desgewenst kunnen we nog een putoptie kopen om op die manier een collartrade op te zetten. Het neerwaarts risico is op die wijze dan beperkt, terwijl de bovenkant op $22,50 is afgetopt. Raken we de stukken kwijt op $22,50 dan hebben we in ieder geval 15% winst behaald plus tevens nog de ontvangen premie. Voor de basisbeginselen over opties verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

Zodra we een (vervolg)positie gaan innemen, zullen we dit uiteraard aan onze OptieAanbevelingen abonnees communiceren.

OptieAcademy OptieAanbevelingen: +32,07% rendement in 2013

In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de OptieAanbevelingen abonnementservice.

Als u een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen zoekt, dan kunnen we u Tradersonly aanraden. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de laagste transactiekosten.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in RATE. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie