Aandeel van de Week Acerinox ijzersterk

Acerinox is deze week wederom het Aandeel van de Week. In september vonden we Acerinox, dat aan de Spaanse beurs genoteerd staat, ook al koopwaardig rond de toenmalige koers van €8,17. Het aandeel steeg vervolgens ruim 20% en corrigeerde daarna tot €8,66.

Acerinox Weekly
Acerinox Weekly

Op bovenstaande weekgrafiek heeft het aandeel steun gevonden bij het 47-weeks voortschrijdende gemiddelde rond €8,50. Het aandeel daalde vanaf de top rond €14 in 2011 circa 50% tot €7. De high van 2006 ligt evenwel nog hoger: €24. Een koersdaling van meer dan 70% in 7 jaar is natuurlijk niet fraai te noemen. Desalniettemin vinden we het staalfonds nu opnieuw koopwaardig rond een koers van €8,90.

Profiel Acerinox

Acerinox heeft een market cap van circa €2,3 miljard en behaalde in 2012 een omzet van circa €4,73 miljard. Volgens Bloomberg bedraagt het dividendrendement ongeveer 5,3%. De Spaanse staalgigantmaatschappij werd in 1970 opgericht en houdt het hoofdkantoor in Madrid. Heel toevallig is het adres: Calle Santiago de Compostela 100, dus vernoemd naar de bedevaartsoord. Deze plaats werd door Harry Klip in de zomer bezocht tijdens een ‘pelgrimstocht’, een dag na de verschrikkelijke treinramp.

Acerinox Staal
Acerinox Staal

Vorige week was Harry wederom in Spanje bij Barcelona, de aartsrivaal van Madrid, waar hij de voetbalwedstrijd tegen Celtic bezocht en een ijzersterk optreden zag van de Spaanse gigant.

RVS

Acerinox is wereldwijd een toonaangevende en één van de meest concurrerende producenten van (roestvast) staal. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van roestvrij staal, lang, plat of als draad.

Het Spaanse conglomeraat is één van de wereldleiders met productiefaciliteiten in Spanje en de Verenigde Staten en een distributienetwerk dat de hele wereld bestrijkt, van Europa, Latijns Amerika, de Verenigde Staten, Australië tot Azië aan toe.

Zijn geïntegreerde fabrieken, in het bijzonder te El Campo in Gibraltar, Kentucky in de Verenigde Staten, en Columbus Stainless in Zuid Afrika behoren tot de meest concurrerende ter wereld.

Via verschillende dochterondernemingen verkoopt het concern een volledig assortiment roestvrij stalen producten. Acerinox produceert heet- en koud gewalste stalen staven. Roldan bijvoorbeeld fabriceert lange stalen producten en Inoxfil maakt draad.

Meer info kun je vinden op de website van Acerinox. 

Acerinox in stijgende trend

Acerinox
Acerinox

De daggrafiek toont aan dat Acerinox in een mooie stijgende trend zit vanaf de bodem in juli rond €6,87. Het aandeel heeft steun gevonden bij het eerste (38,2% Fibonacci-steunniveau) waarmee opnieuwe een hogere bodem werd gevormd ten onzichte van de low in juli rond €6,87.

Acerinox uur
Acerinox uur

Met een strakke stop-loss onder de december low van rond €8,66 kunnen we long gaan. Bij een doorbraak van de weerstand op €9,30 kunnen we bijkopen voor voor een rally naar (minimaal) €9,60 respectievelijk €11,50 zijnde de high van 2012.

Wij vinden op dit moment Acerinox een ijzersterk aandeel om in portefeuille op te nemen.

Levels

Eerste steun: €8,80
Tweede steun: €8,66

Eerste weerstand: €8,95
Tweede weerstand: €9,30

Optiestrategie Acerinox  mogelijk
Op Acerinox zijn verhandelbare opties voorhanden, zij het op de Spaanse beurs. Het is echter de vraag hoe goed verhandelbaar deze zijn. Een goede en goedkope broker om aandelen te handelen (zowel long, als short) is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Acerinox. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie